MacBook servis

Kosovska 25 - Novi Sad

Specijalizovani MacBook servis

Besplatna dijagnostika kvara na svim MacBook računarima.

Održavanje i čišćenje MacBook računara

Najveći neprijatelj MacBook računara

Najveći neprijatelj vašeg MacBook računara je visoka temperatura i voda (vlaga ili tečnost). Oba faktora mogu izazvati značajno oštećenje unutrašnjih komponenti ali i oštećenje štampane ploče i tako dovesti do ozbiljnog kvara ili u najgorem slučaju trajnog oštećenja. Iz moje pedesetogodišnje prakse, hlađenje elektronskih komponenti u elektronici je bio i ostao generalno najveći problem koji vremenom postaje sve izazovniji s povećanjem performansi i smanjivanjem gabarita uređaja. Na osnovu ovih relevantnih činjenica, neophodno je da redovno i pravilno održavate svoj MacBook koji je zaista bitan aspekt očuvanja funkcionalnosti uređaja ali i korisničkog veka trajanja. Preporuka je da na svake dve godine donesete vas MacBook na generalni servis i ćišćenje uključujući zamenu termalne paste.

Redovno čišćenje i održavanje u našem servisu

Redovno čišćenje i održavanje u našem servisu

Podrazumeva se, kompletno skidanje matične ploče radi vizuelnog pregleda i generalnog čišćenja, zamena termalne paste, uklanjanje prašine sa ventilacionih i rashladnih otvora. Želim da napomenem da je ovo jedini i ispravni metod u procesu redovnog čišćenja računara. To što se obavlja u "kućnoj radinosti" samo izduvavanje vetilatora ne može se prihvatiti kao redovni servis. Treba imati u vidu da proizvodjači termalne paste daju garanciju efikasnosti maksimalno od 1 do 2 godine (to su testovi u laboratoriskim uslovima). Dakle nakon isteka roka termalna pasta više nema efikasnost da prenese temperaturu sa procesora na rashladno telo pa procesor, graficki čip ali i druge okolne BGA komponente ulaze u proces pregrejavanja, čime se narušava stabilnost računara i struktura BGA čipova. Procesor usporava radni takt, računar postaje spor ispoljavajući razne druge probleme na hardveru i softveru.

Popravka matične ploče svih MacBook računara

Popravka matične ploče MacBook Pro / Air

Naš servis je specijalizovan za popravke matičnih ploča na MacBook računarima. Dugogodišnje iskustvo i moja specijalizacija u Švajcarskoj omogućavaju nam da pružitimo izuzetno visok nivo usluge i efikasno rešimo sve probleme na matičnim pločama bez njihove zamene. Matične ploče na Macbook računarima zaista predstavljaju složenost i sofisticiranost tehnologije jer Apple koristi visokokvalitetni inženjering kako bi postigao visoke performanse i kompaktnost u svojim uređajima. Međutim, sa našim stručnim znanjem i iskustvom, servisnom dokumentacijom i dijagnostičkim alatima uspevamo da identifikujemo širok spektar kvarova koji mogu uticati na funkcionalnost matičnih ploča. Naša filozofija je da se fokusiramo na kvalitet popravke. Koristimo isključivo originalne delove kako bismo obezbedili trajnost i funkcionalnost vašeg MacBook računara. Pored toga, pažljivo pratimo najnovije trendove i tehničke specifikacije kako bismo bili u korak sa promenama u dizajnu i tehnologiji matičnih ploča. Ako imate bilo kakve probleme sa matičnom pločom na vašem MacBook računaru, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim će vam pružiti profesionalnu podršku i rešiti problem na najbrži i najefikasniji mogući način.

 • Kada se radi o popravci matičnih ploča, cena varira od složenosti kvara i specifičnostima svakog pojedinačnog slučaja. U našem servisu, nudimo besplatnu uslugu pregleda i konstatacije kvara, nakon čega će vam biti dostavljena ponuda za popravku. Najbolje je da donesete uređaj u servis i zatražite besplatan pregled i konstataciju kvara kako biste dobili točnu ponudu za popravku. Na taj način ćete dobiti najpreciznije informacije o cijeni popravke matične ploče.

 • Napomena: Pregled i konstatacija kvara u iService je besplatna.

Greška pozadinskog osvetljenja MacBook

 • FlexGate se odnosi na grešku fleksibilnog kabla koji povezuje matičnu ploču laptopa sa ekranom. Kabal bi trebalo da se elastično savija pri otvaranju i zatvaranju ekrana, ali se prebrzo troši pri konvencionalnoj upotrebi. Ovaj problem je dramatično otežan činjenicom da je Flex kabal pričvršćen za ekran i da je njegov sastavni deo, tako da je jedina mogućnost popraviti kvar na kablu ili zameniti kompletan ekran, što nije ni malo jeftina investicija. Flexgate problem se najčešće manifestuje na modelima MacBook Pro iz 2016/2017 dok je Apple na modelima već od 2018 navodno rešio problem zamenom dužeg i debljeg Flexgate kabla. U našem servisu ovaj problem se rešava tako što se ugrađuje duži Flexgate kabal i time trajno rešava problem.

 • Kako se manifestuje FlexGate problem:
  - MacBook radi ali ekran ostaje crn, dakle ne radi pozadinsko osvetljenje.
  - Pri otvaranju i zatvaranju, pod određenim uglom na ekranu se pojavi slika ali na kratko.

 • Popravka ekrana na MacBook računarima

 • DustGate je izraz koji se koristi za opisivanje problema ekrana kao rezultat oštećenog savitljivog kabla zbog raznih krhotina. Kada se Macbook Pro otvori pod određenim uglom, pojavljuju se razne ljubičaste linije, promena boje, iskrivljena slika i slicno. Ovo se dešava zato što su pojedine linije flex kabla ekrana oštećene raznim krhotinama a najčesce se radi o mrvica hleba. U najvećem broju slucajeva ovaj problem se uspešno sanira u našem servisu.

 • Kako se manifestuje DustGate problem:
  - Pri otvaranju i zatvaranju, pod određenim uglom na ekranu se pojavi slika sa raznim prugama, promenom boje, nedostatak slike.
  • Vek trajanja baterije na MacBook računarima zavisi o različitim faktorima, uključujući model, starost, upotrebu i postavke. Generalno, potpuno napunjena MacBook baterija bi trebala trajati između 5-10 sati. Međutim, ako je baterija u lošem stanju, može uticati na ukupne performanse uređaja jer MacBook može pokušati smanjiti energetsku potrošnju kako bi produžio trajanje baterije. To može doprineti slabijom brzinom obrade ili performansama koje su znatno manje u odnosu na potencijalne maksimalne vrijednosti.
  • Možete korititi besplatnu aplikaciju Coconut Battery koja pruža detaljne informacije o stanju baterije. Dobićete informaciju koliko je ciklusa punjenja vaša baterija prošla, trenutni kapacitet baterije i da li je treba uskoro zamijeniti. Ako je vaša baterija loše, vrijeme je da je zamijenite.

  • Pozovete naš servis i zakažite termin koji vam odgovara za zamenu baterije.